10 Trupe rock de ascultat cu boxele la max.


Acestea sunt primele 10 alegeri ale mele . Daca o trupa nu e scrisa aici asta nu inseamna ca nu-s geniale insa ar trebui sa fac top 100 si nu am timp sa scriu atat😛

Nightwish

Nightwish este o formaţie finlandeză de metal simfonic, fondată în anul 1996 în oraşul Kitee. Nightwish a contribuit semnificativ, spre sfârşitul anilor 1990, la creşterea popularităţii genului de muzică heavy metal cu elemente simfonice
Formaţia era deja apreciată în Finlanda după lansarea primului single, „The Carpenter” (1997), dar faima internaţională i-a fost asigurată abia după realizarea albumelor Oceanborn (1998) şi Wishmaster (2000). Videoclipurile de pe Once, album realizat în 2004, au fost difuzate la MTV în S.U.A., iar piesele figurau pe coloana sonoră a filmelor americane. Cel mai mare hit, „Wish I Had an Angel” (2004), a fost inclus pe coloana sonoră a două filme pentru a promova turneul din America de Nord. Până la concedierea solistei Tarja Turunen în toamna anului 2005, formaţia a mai realizat trei single-uri, două videoclipuri pentru album şi piesa „Sleeping Sun” de pe compilaţia Highest Hopes.
Căutările pentru înlocuirea Tarjei, în timpul cărora oricine putea trimite un demo pentru preselecţie, s-au terminat în luna mai 2007; la 24 mai formaţia a anunţat că noua solistă va fi Anette Olzon. În toamna aceluiaşi an, formaţia a lansat albumul Dark Passion Play care include piesa de caritate „Eva” şi single-ul „Bye Bye Beautiful”.

Nirvana

Nirvana a fost o trupă de muzică grunge rock fondată în 1987 în Aberdeen, statul Washington, SUA. Trupa a început să devină cunoscută în „mainstream”-ul muzicii rock mulţumită piesei „Smells Like Teen Spirit” („Miroase A Spirit Adolescentin”) de pe albumul lor din 1991 „Nevermind” („Las-o baltă”). Tot mulţumită acestui succes au devenit populare şi alte trupe de „grunge” precum Alice in Chains, Pearl Jam, sau Soundgarden. Astfel, rock-ul alternativ a fost introdus masiv în mass-media americană de la începutul anilor ’90 ai secolului trecut.
Kurt Cobain, liderul formaţiei, a fost numit în media, „spokesman of a generation” („purtătorul de cuvânt al unei generaţii”), în timp ce Nirvana trebuia să fie reprezentanta Generaţiei X. În realitate, Cobain nu era încântat de atenţia primită din partea mass-mediei şi a încercat să se concentreze asupra muzicii sale, asupra creaţiei artistice. El şi-a provocat fanii cu al treilea album de studio, „In Utero”. Deşi popularitatea trupei a scăzut între ascultătorii de rock „mainstream”, nucleul de bază al fanilor Nirvana a continuat să aprecieze profunzimea întunecată a trupei, care s-a făcut simţită şi în cadrul reprezentaţiei de la MTV Unplugged, din 1993.
Nirvana s-a dezmembrat după moartea neaşteptată a lui Kurt Cobain din aprilie 1994, dar popularitatea trupei a continuat să crească. La opt ani după moartea lui Cobain, un demo neterminat pe care trupa l-a înregistrat cu două luni înainte de sinucidere, „You Know You’re Right” („Ştii că ai dreptate”), a ajuns pe locul întâi în topuri de radio din întreaga lume. S-au vândut mai bine de 60 de milioane de albume pe tot globul de la debutul trupei, incluzând aici 10 milioane de copii ale albumului „Nevermind” numai în Statele Unite. Posturi de radio din întreaga lume includ şi astăzi cântece Nirvana în playlist-urile lor.

Green Day

Green Day este o formaţie rock americană, formată în anul 1987. Formaţia este formată din 3 membrii, aceştia fiind: Billie Joe Armstrong (chitară, voce), Mike Dirnt (acompaniament vocal, bas), şi Tré Cool (tobe).
Green Day este deseori pronunţat greşit şi anume Greenday. Green Day a făcut parte originar din proiectul clubului de pe Strada 924 Gilman situat în Berkeley, California. Primele materiale ale formaţiei lansate vreodată au fost creeate pentru o casă de discuri independentă numită Lookout! Records care le-a adus primii fani, unii din ei simţindu-se înstrăinaţi când formaţia semnase un contract cu o cunoscută casă de discuri. Al treilea album al formaţiei, numit Dookie, a devenit un succes de casă în anul 1994 când s-au vândut 10 milioane de discuri în Statele Unite. Datorită acestui fapt, formaţia Green Day a ajuns cunoscută alături de alte formaţii de genul punk din California precum The Offspring şi Rancid, reluând interesul în promovarea genului muzical punk rock în Statele Unite. Albumele Insomniac, Nirmond şi Warning nu au avut succesul albumului Dookie, dar totuşi s-au bucurat de un succes, acestea luând două discuri de platină şi respectiv de aur. În anul 2004, formaţia a lansat albumul American Idiot care a readus formaţia în atenţia generaţiei tinere, reuşind să înregistreze un număr de 5 milioane de discuri vândute în Statele Unite.
Albumele formaţiei Green Day s-au vândut în peste 65 de milioane de discuri în întreaga lume, din care 22 de milioane numai în Statele Unite. De asemenea formaţia a primit 4 Premii Grammy, premiul de Cel Mai Bun Album pentru albumul Dookie, Cel Mai Bun Album Rock pentru albumul American Idiot si 21st Century Breakdown, şi premiul Piesa Anului pentru piesa „Boulevard of Broken Dreams”

Three days grace

Three Days Grace (cunoscută şi ca TDG sau 3DG) este o trupă rock canadiană, formată în Norwood, Ontario, Canada, în 1992, sub numele Groundswell. După ce s-au despărţit în 1995, formaţia s-a reformat în 1997, sub numele ei curent, cu membri Adam Gontier, chitarist si solist, Neil Sanderson, baterist si ajutor vocal, şi basistul Brad Walst. În 2003, Barry Stock s-a alăturat formaţiei, ca şi chitarist principal.
După semnarea contractului cu Jive Records, Three Days Grace a lansat 3 albume în studio, Three Days Grace, în 2003, One-X în 2006, şi Life Starts Now, în 2009. Primele două au primit discuri de platină, si dublu-platină, respectiv, in SUA şi Canada. În 2007, formaţia a fost declarată “cel mai bun artist rock al anului” de către Billboard.

Iron Maiden

Iron Maiden este o faimoasă trupă britanică de heavy metal, înfiinţată în 1975 de către basistul Steve Harris. Maiden (cum este deseori denumită de fani) este una dintre cele mai de succes şi mai influente formaţii a genului heavy metal, vânzând peste 100 de milioane de albume de-a lungul carierei.
Iron Maiden există oficial din ziua Crăciunului 1975, când bassistul Steve Harris şi cei patru colegi ai săi în acea vreme – Paul Day (voce), Terry Rance (chitară), Dave Sullivan (chitară) şi Ron Matthews (baterie) – aleg titulatura ce avea să devină celebră mai târziu, inspiraţi fiind de numele unui instrument de tortură medieval (folosit in special de Inchiziţia spaniolă), dar şi de succesul pe care îl inregistra pe atunci filmul „Omul cu masca de fier”

Nickelback

Nickelback este o formaţie rock formată în Hanna, Alberta, Canada în 1995 de către Chad Kroeger, Mike Kroeger, Ryan Peake şi apoi toboşarul Brandon Kroeger.
Nickelback este una dintre formaţiile canadiene ce a înregistrat un succes comercial important, vânzând peste 31 milioane discuri în toată lumea. Cel mai mare succes il reprezinta o melodie care nu se abtine sa vorbeasca despre toate aspectele vietii de star „Rock Star”, despre droguri si despre cum toti incercam sa ajungem sa gutam aceasta viata. Melodii ca „Photograph „, „Never gonna be alone”, „If today was your last day” spun o adevarate povesti de viata motiv pentru care aceasta trupa a si cunoscut un succes mare la impactul acestor piese cu publicul.

System of a down

System of a Down(prescurtat SOAD sau System) este un grup armeano-american de metal alternativ din Los Angeles.
În 1993 solistul Serj Tankian şi chitaristul Daron Malakian formează trupa „Soil”. Atunci la tobe era Andy Khachaturian, care în 1995 părăseşte trupa şi acum face parte din grupul „The Apex Theory”. În acelaşi an la grup se alipeşte Shavo Odadjian (bass) şi John Dolmayan(tobe). Astfel grupul System of a Down era format.
„System of a Down” a fost a primul album al trupei cu acelaşi nume. Piesele ce s-au bucurat de cel mai mare succes au fost „Sugar”, „Spiders” şi „War?”. În această perioadă grupul participă la festivalul muzical „Ozzfest”.
Peste trei ani de la premiera „System of a Down” apare al doilea album „Toxicity”, fiind unul din cele mai placute de public.

Guns n’ roses

Guns N’ Roses (pistoale şi trandafiri), (abreviată ca GN’R) este o formaţie americană de hard rock, formată în Los Angeles, California 1985, având vândute un număr estimat la 90 milioane albume în lume. Grupul era format din cântăreţul Axl Rose, chitariştii Tracii Guns şi Izzy Stradlin, basistul Ole Beich, şi bateristul Rob Gardner. Numele formaţiei provine din unirea a două grupuri foarte importante de la Hollywood, L.A Guns şi Hollywood Rose. Primul lor concert a avut loc pe data de 26 martie 1985 în Troubador (Hollywood, California). Appetite for Destruction (Apetit pentru distrugere) din 1987, produs de Mike Clink, a fost vândut în peste 25 milioane de copii în lume şi a ajuns locul 1 în SUA după apariţie. Chitaristul Tracii Guns a fost înlocuit cu SLASH, bateristul Rob Gardner cu Steven Adler. Trupa era formată din Axl Rose, Slash, Duff McKagan, Steven Adler şi Izzy Stradlin.

Queen

Queen este o formaţie muzicală britanică de muzică rock activă în anii 1970, 1980 şi începutul anilor 1990 formată din Freddie Mercury, Brian May şi Roger Taylor, în 1970, din ceea ce rămăsese din formaţia Smile, cărora li s-a alăturat John Deacon completând structura formaţiei în 1971.
Queen a devenit extrem de cunoscută şi iubită în mijlocul anilor 1970, păstrând până astăzi o remarcabilă bază internaţională de suporteri. Deşi a fost iniţial puternic criticată, mai apoi ignorată, în special de criticii de specialitate, şi mai ales în Statele Unite ale Americii, formaţia Queen a fost ulterior larg apreciată şi elogiată, recunoscându-i-se forţa creatoare, inovativitatea şi pionieratul într-o serie de subcurente rock aşa cum ar fi arena rock, glam rock, hard rock [1], heavy metal şi rock progresiv.

Apocalyptica

Apocalyptica este o formaţie de rock finlandeză, înfiinţată în 1993 la Helsinki. Membrii sunt violoncelişti, din 2005 adăugându-li-se şi un baterist. Trei dintre violoncelişti au absolvit Academia Sibelius din Helsinki.
Muzica lor conţine elemente de muzică cultă, thrash metal şi metal simfonic. Şi-au dobândit faima prin preluări pentru violoncel are unor piese Metallica, interpretând apoi şi compoziţii proprii.

Si lista poate continua… . In caz ca accesati link-urile sunt pentru cipurile de pe youtube ale melodiilor mele favorite . Enjoy !

71 comments on “10 Trupe rock de ascultat cu boxele la max.

 1. Stii..

  sincer parerea mea e ca Metallica trebuia si ea inclusa pe aici..

  stiu ca nu obisnuiesti sa asculti, dar crede-ma sunt bestiali:X

  in fine..

  ROCK ON!\m/

  • te-ar interesa primele mele 10 favorite?:X

   Metallica
   Trooper
   Iron Maiden
   Bullet For My Valentine
   Pantera
   Nirvana
   Guns N Roses
   Hammerfall
   Manowar
   Judas Priest
   AC/DC
   Sum 41
   Blink 182
   Slipknot
   Slayer

   pana mea sunt mai mult de 10:))

   si ar mai fi o groaza

   dar a trebuit sa ma limitez:|

   \m/\m/

   • mah tokio hotel unde e?…..gasiti un solist cu vocea lu bill:X:X:X ssau un chitarist cu stilu’ lu tom:X:X:X nu exista…..tokio hotel este cea mai tare trupa pt mn:X:X:X….

   • Uite ca sa fiu sincera cu tine :-?? mie nu-mi place . Poate ca ai dreptate fiecare are stilul lui personal dak mie mi-mi place asta nu inseamna ca altora nu le poate placea;) . Fiecare e liber sa creada ce vrea; parerea mea sincera e ca ei nu canta rock ci in gen care aduce cu mai multe alte genuri:-?. Toti au ceva de zis si accept faptul ca popularitatea trupei demonstreaza ca unei categori de oameni le este pe plac insa nu-i genul meu🙂 . Oricum astept o lista de la tine, o lista cu cele 10 trupe care ar trebui sa fie mai sus in loc de cele scrise de mine🙂 fiindca un top este doar o adunatura de pareri , daca altcineva ar fece spre exemlpu topurile de la radio ar fi cu totul alte melodi, fiindca nu tuturor le place sa se zbantuie pe ” Mamacita”. Si dak vine vb de pareri asa pot zice eu despre Three Days Grace :X , ei sunt the best pt mine :X🙂 !

   • Buna Dana sa stii ca imi place si mie Judas Priest… Este a 2 formatie de rock preferata dupa RAMMSTEIN… lasami si mie te rog idul tau de mess sa mai vb… de muzica rock si alte chestii… MS

  • Du-te naibi cu Metallica ta de aci ca green day si nirvana sunt mult mai tari.pana si mosi astia de la iron maiden sunt mai buni.in concluzie :JOS METALLICA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Ma rog nu am zis ca altele nu merita. Metallica sunt foarte tari dar nu-s chiar printre primii 10 favoriti ai mei. Sigur sunt multe trupe bune care puteau fi scrise dar am zis primele 10 alegeri ale mele😀.

 3. Din totdeauna mi-au palcut trupele.. melodiile vechi.. iar ca sa fac un comentariu…
  Dupa parerea mea.. Nirvana e una dintre acele trupe in care melodiile lor vor fi mereu ascultate.. ( voi fi fana mereu Nirvana)😀
  Nightwish i-am ascultat o lunga perioda de timp.. iar de cand a plecat Tarja .. .. ..
  Guns ii mai ascult din cand in cand dar mai mult albumele vechi..
  Apocalyptica chiar sunt buni…
  Iar alte trupe mari care imi plac mai sunt Alice in Chains, Placebo, My dying bride, Epica, si multe altele..

 4. Printre favoritii mei: Manowar, Iron Maiden,Judas Priest, Gamma Ray, Sabaton, DIO, Dire Straits,Nightwish,Rammstein,Sonata Arctica, Queen,Fu Manchu…si probabil ca ar mai fi si altele. KEEP ROCKIN” \m/

 5. Uhu topuri preferentiale:> misto ! deci😕
  SONATA ARCTICA :X:X:X:X:X:X
  Nightwish
  Skillet
  3DG
  Green Day
  Metallica
  Queen
  Braking Benjamins
  Alter Bridge
  Apocalyptica
  etc …….

 6. Ai pus SoaD… trupa mea preferata… Hm.. daca imi permiti, as face si eu o lista a mea?
  1. System of a Down
  2. AC/DC
  3. Apocalyptica
  4. Metallica
  5. Iron Maiden (gives me chills)
  6. Three Days Grace
  Ma opresc aici… mai am si altele… dar daca le dai pe alea la maxim te cauta vecinii cu crucea. Spor!

 7. Cum sa incep…:-? n-am introducere deci:-?? trupele mele preferate sunt:
  Nickelback
  NIRVANA
  Judas Priest
  Iron Maiden
  Metallica
  Sistem of a down
  Slipknot
  KISS
  Bullet for my Valentine
  Alice Cooper

 8. Si totusi sa va zic si top 10 al meu….pai:
  10 Bullet For My Valentine
  9 Ozzy Ozborn
  8 Tokio Hotel
  7 The Rasmus
  6 Linkin Park
  5 Green Day
  4 Metallica
  3 30 seconds to mars
  2 Skillet
  and a lucky number 1 is: Three Days Grace

 9. ı łøνe ıт :)) .

  α¢υм šα να zı¢ šı eυ тяυρełe мełe ρяefeяαтe [:χ]

  Ι. тσкισ нσтєℓ [:χ:χ:χ]
  2. тняєє ∂αуѕ gяαcє [ … ]
  З. вυlleт ғor мy vαleɴтιɴe
  Ч. мσтℓєу cяυє]
  Ƽ. gяєєη ∂αу
  6. З0 ѕecoɴdѕ тo мαrѕ
  ל. cιηємα вιzzαяє
  8. αll тιмe low
  9. pαrαмore
  Ιθ. вℓαχу gιяℓѕ

 10. Linkin Park
  Dead By April
  Three Days Grace
  Papa Roach
  Rise Against
  Sick Puppies
  Twisted Method
  Sheeter
  Breaking Benjamin
  Rev Theory….si multe altele .

 11. as pastra doar iron maiden intr-un top 10 personal care ar arata cam asa:
  1. Alice Cooper
  2. Iron Maiden
  3. Judas Priest
  4. DIO
  5. Accept
  6. AC\DC
  7. W.A.S.P.
  8. Twisted Sister
  9. King Diamond
  10. Helloween
  😉

 12. top 10 personal :
  1.Slipknot
  2.Stone Sour
  3.AC/DC
  4.Nirvana
  5.Queen
  6.Linkin Park
  7.Metallica.
  8.Marilyn Manson
  9.Green Day
  10.Korn
  Dintre astea 10 trupe pe care le-am enumerat si pe care le ascult cel mai des, parerea mea este ca nici una nu se poate compara cu SLIPKNOT.

 13. ce pnm frate asteas trupe metal „tokio hotel”…..poate vrei sa spui cacaturi dastea alternative americanesti grennday…cacaturi dastea de pizde rebele sa fie foarte clar nu exista decat 10 trupe metal in lumea asta restus wanna be….

  1. PANTERA
  2.SEPULTURA
  3.SLAYER
  4.METALLICA
  5.KREATOR
  6.TESTAMENT
  7.DOWN
  8.MACHINEHEAD
  9.DEATH
  10.SLIPKNOT

  LASATIO DRACU DE TREABA CU TRUPELE ALEA WANNA BE METAL BAFTA!

  • Apreciez parerea ta si ai dreptate Metal e ceea ce ai zis tu… eu am zis ROCK. Rockul se intinde de la grounge Nirvana la pop rock gen Green Day la punk-rock gen sum 41 la alternative gen Guns …. Rocul este o cultura care si-a raspiandit ramificatiile in foarte multe zone si rockul suna atat de diferit si totisi isi pastreaza esenta , poti oricand asculta o balada de la Cargo spre exemplu si tot sa stii k e rock pur.

 14. Scriu si eu un top 10 facut repede ptr ca cel putin pe mine ma ajuta topurile 10 ale altora (imi vin idei noi de ce muzica sa mai ascult :)) ). Mentionez ca in momentul de fata in ceea ce ma priveste ordinea topului are relevanta doar in ceea ce priveste locurile 1, 2 si 3, in rest toate sunt egale din punctul meu de vedere…
  Deci,
  1.Metallica
  2.Staind
  3.Linkin Park
  4.Korn (ultimul album „Remember Who you are”
  5. Black Sabbath, respectiv unele melodii ale lui Ozzy Osbourne
  6. Rage Against The Machine
  7. Sistem of a Down
  8.Joe Satriani
  9. Guns’n’ Roses
  10. Pantera

 15. Avennged Sevenfold
  30 seconds to mars
  Nirvana
  Apocalyptica
  The white Stripes
  Him
  System of a down
  Epica
  Flyleaf
  The pretty Reckless si multe, multe altele

 16. Eu nu am un top insa eu zic ca astea’s foarte bune : Green Day , 3DG , Papa Roach , Linkin Park , My Chemical Romance , Nirvana , Metallica , The Rasmus , Scorpions , Evanescence , Bon Jovi si mai sunt destule . \m/

 17. Deci unii de aici nu stiu ce este rockul/metalul adevarat! Trupe legendare sunt : Iron Maiden, Metallica, KISS, Judas Priest, Nirvana , Black Sabbath, Slayer, Queen, Pantera, Motorhead , Diamond head, manowar, Guns n’roses, Pink Floyd, Led zeppelin, AC/DC, MEGADETH, R.H.C.P . Mai sunt si s.o.a.d sau avenged sevenfold care imi mai plac. Si artisti precum Alice Cooper, Ozzy, FRATE ATI AUZIT DE JIMI HENDRIX? Si slash , etc. Era unul care nu stia sa scrie Papa Roach sau Evanescence, si erau in topul lui, copil idiot! Mars la inna si la velea, nu te da rocker ma , ca ce naibii suntem cul, nu ?dar cand ne intreaba cineva de o melodie , sau un membru al „trupei noastre favorite” ne facem ca ploua? Am 14 ani si sunt fata, si stiu o tona de lucruri despre muzica rock /metal de orice gen, e muzica cu care am crescut😉 id yune_ygl369 pentru cei adevarati !

 18. deci unii de aici n-au habar ce-i ala rock/metal adevarat:| ! ce pana mea bagati pokemonii de genu` TOKYO HOTEL?! mai faceti-va lectiile,! trupe legendare si cu adevarat metal/rock sunt cele vechi, Metallica, KISS, Iron Maiden (preferata mea), Judas Priest, Guns n`roses, Pantera, AC/DC, Diamond head,, Motorhead, MEGADETH!SLAYER! Venom ( desi sunt mai satanisti decat slayer), Nirvana,,Manowar, Queen, Pink Floyd , R.H.C.P, Black Sabbath. etc..si mai sunt SOAD si Avenged Sevenfold , care imi plac mie ..:D sau artisti precum Ozzy, Alice Cooper, A AUZIT FRATE CINEVA DE JIMI HENDRIX?! era unul care scrisese Evanescence si Papa Roach gresit si ,erau in topul lui! serios mai copil idiot, fugi in pnm la inna si la velea ca ce dreq suntem cul daca ne dam rockeri! si tu ala care ziceai de Metallica si de Iron Maiden ca’s mosi sau mai stiu eu ce…astia au realizat mai multe ca tot neamul tau la un loc😐 asa, comentati😐 am 14 ani frate, si sunt fata si stiu mai multe lucruri decat…….yune_ygl369 pt cei adevaratii😉 rog pokemonii sa nu ma contacteze ^^

 19. 1.Three Days Grace 2.Evanescence 3.Black Veil Brides 4.Green Day 5.Within Temptation 6.Skillet 7.Linkin Park 8.Nickleback 9.Three Doors Down 10.Sunrise Avenue……. Cam asta e topul meu .Parere proprie….Asta ascult(poate am uitat sa-l pun pe Breaking Benjamin si pe cei de la Seether)

 20. mergeti voi in pu.l mea de retardati,poi metallica ,nirvana,tokyo hotel,ac/dc,sunt trupe de fraieri si de prosti plus ca astia de la tokyo hotel sunt putin c-am gay.Ascultati si voi ADEPT-,,LAMB OF GOD -,SODOM-,DEATH,-,WAMPIRES EVERYWHERE,-EPICA-DIMMU BORGIR -IRON MAIDEN-SIRENIA-EVANESCENCE nu tokyo hotel si alte prostii :))

  • Inteleg ca in opinia ta limbajul tau te face sa pari „dur” si probabil ca si altora ca tine, dar nu mi se pare normal sa insulti parerea nimanui, fie ea si total opusa fata de a ta. Asa ca nu te mai gandi asa mult la faptul ca pe internet nimeni nu stie cine esti, nu te costa nimic sa fi bine crescut.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s